A miniszter szerint a kormánytól független, hogy mit kell megtanítani matematikából.  Tovább »

Szervezzen olyan oktatási kerekasztalt, amelyen a pedagógus érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel közösen áttekintik a PISA 2015 felmérés...  Tovább »

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a legújabb PISA-felmérés eredményei alapján igazolva látja azt a korábbi álláspontját, hogy mindaddig, ameddig...  Tovább »

Nevetve sírunk és sírva nevetünk a magyar diákok és az oktatási rendszer eredményén.  Tovább »

hirdetés

Mivel a 15 évesek 30 százaléka a PISA-felmérés szerint funkcionális analfabéta, így nem lesznek képesek az életük során megbirkózni minden...  Tovább »

Mindenki tudja, hogy mi a fontos a modern oktatásban, mégis egyre rosszabbak vagyunk benne.  Tovább »

A magyar oktatás gyorsuló eredményromlása mögött ezúttal nem a társadalmi egyenlőtlenségek erősödése áll.  Tovább »

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a magyar diákok romló eredménye nem véletlen, melyhez nagyban hozzájárul a szegregáció.  Tovább »

A brit lapok nem különösebben lelkesek attól, hogy az ország több helyet javítva, a 15. lett az OECD felmérésén.  Tovább »

Sajnos nem sok elemét találni a magyar oktatási rendszerben azoknak a kritériumoknak, amik az Engame Akadémia elemzése szerint sikeressé tehetik egy...  Tovább »

A mérés változott, emiatt ekkora a visszaesés a diákok teljesítményében - írja az Oktatási Hivatal.  Tovább »

Az államtitkár szerint a komplex természettudomány tantárgynak köszönhetően később javulnak majd az eredmények.  Tovább »

A negyedik és nyolcadik osztályos magyar diákok 12 százaléka kiváló szinten teljesít matematikából és természettudományos tárgyakból, ugyanakkor...  Tovább »

A brit kormány 41 millió fontot szán arra, hogy az országban ázsiai módszerrel tanítsák a matekot.  Tovább »

Terjedelmes cikket szentel az Atlantic annak, mitől lehet annyira jó az észt oktatási rendszer.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X