A PISA-felmérések alapján Szingapúrban élnek a világ legokosabb középiskolásai. De mégis hogyan sikerült elérniük ezt?  Tovább »

Múlt héten tette közzé az OECD a legfrissebb, 2012-es PISA-felmérés elemzését.  Tovább »

A hét legnagyobb botrányát kavart eseménye, hogy az iskolákban megalakult a Pedagógus Önértékelési Csoport (PÖCS) és felállt a Mindennapos Éneklés...  Tovább »

Elhasaltak a magyar diákok a PISA-felmérésen, 34-ből csak a 30. helyen végeztünk.  Tovább »

(x)

Új név, változatlan értékek a Budapesti Metropolitan Főiskolán

A volt Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatói szeptemberben már a nevében megújult Metropolitan Főiskolán kezdik meg a tanévet.  Tovább »

A rendszeres házi feladat növeli a matematika és természettudományos teljesítményt, de csak akkor, ha nem túl sok.  Tovább »

Csaknem az összes OECD-országban alulmaradnak a fiúk a szövegértés, a matematika, a természettudományok és a problémamegoldás területén is.  Tovább »

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) főosztályvezetője szerint szisztematikus és középtávon nem változó oktatáspolitikára van szükség ahhoz...  Tovább »

Megjelent a 2012-es PISA-jelentésnek egy újabb kötete, amelyben a 15 éves diákok kreatív problémamegoldó készségeit értékelték.  Tovább »

A problémákat megoldó átfogó intézkedésekre van szükség az oktatásban, egyszeri beavatkozással ezek nem kezelhetők - mondta Pálinkás József, a...  Tovább »

A PISA igazgatótanácsának magyar tagja szerint rossz döntések és elmaradt intézkedések hosszú sora vezetett a PISA-felmérés folyamatosan romló...  Tovább »

Látványos infografika a PISA-tesztek eredményeiről és a diákok boldogságáról. Hol élnek a legboldogabb és legokosabb diákok?  Tovább »

Romániában a következő tanévtől bevezetik a 11 osztályos kötelező oktatást, 2019-től pedig a PISA-felmérések...  Tovább »

Kétéves intézkedési tervet készíttet az iskolafenntartókkal a siralmas PISA-eredmények miatt a köznevelési államtitkárság, derül ki abból a -...  Tovább »

Ízléstelen módon figurázta ki Szlovákiát John Stewart amerikai humorista, miután megtudta, hogy az európai ország...  Tovább »

Szövegértésből, matematikából és természettudományból is rontottak a magyar diákok a 2012-es PISA-felmérésen.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X