szerző:
Eduline

Az ország több pontján is arra biztatják társaikat, hogy szervezzenek saját tiltakozást jövő hétfőn.

A Tanítanék Mozgalom december 19-én 18 órától gyertyagyújtásos demonstrációjához csatlakozik a Diákszolidaritás Akció diákcsoport - írják közleményükben. A budapesti Kossuth téren az oktatás egyre romló helyzete, valamint a PISA felmérések eredményei miatt gyűlnek össze. A demonstrációhoz szerdán a Pedagógusok Szakszervezetének képviselői is bejelentették csatlakozásukat.

A részvétel mellett arra kérik diáktársaikat és "az oktatás ügyét szívén viselő embereket", hogy 2016.12.19-én a Tanítanék Mozgalom eseményével egyidejűleg szervezzenek saját iskoláik elé gyertyagyújtást, valamint az eseményhez fekete viselet mellett egy kockás szalag kitűzését javasolják.

A Diákszolidaritás Akció határozottan visszautasítja a kormánytól, hogy a diákokat és a tanárokat nevezték meg felelősnek a PISA felmérés kétségbeejtő eredményért.

PISA: A magyarok humora ismét a helyén volt

Nevetve sírunk és sírva nevetünk a magyar diákok és az oktatási rendszer eredményén. A legsúlyosabb közéleti eseményeket évtizedek, ha nem századok óta úgy dolgozza fel a magyar, hogy poént csinál belőle, A közösségi oldalakról végeztünk is egy gyűjtést a siralmas PISA-felmérés eredményéről, hogy milyen poénok kaptak szárnyra.