Felsőoktatás Eduline

Főiskolán tanít az egykori pedofil gimnáziumi tanár

Elolvasom

Jelenleg is az egyik országosan elismert főiskola tanára az az S. Pál, akiről múlt héten, több évtized után derült ki, hogy gimnáziumi tanárként molesztálta a tanítványait. Óraadóként többféle szakon is tanít, most azonban elbocsátja őt a főiskola - írja a hvg.hu.

Felnőttképzés Eduline

Ennyit lehet keresni BKF-es diplomával, pályakezdőként

Elolvasom

Pályakövetési sorozatunkban bemutattuk a különböző képzési területeken végzettek elhelyezkedési esélyeit, most pedig annak járunk utána, milyen átlagfizetésre számíthatnak a különböző egyetemek, főiskolák friss diplomásai. Hatodik rész: Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola.

Érettségi-felvételi Czervan Andrea

Hogyan szerezhettek diplomát ingyen? Ösztöndíjak, kedvezmények, pályázatok

Elolvasom

Tandíjmentesség, tanulmányi ösztöndíj, családi kedvezmény – ilyen támogatásokat kínálnak hallgatóiknak a magán- és alapítványi főiskolák. A nem állami intézmények alapképzésein 2013-ban sem lesznek államilag finanszírozott helyek, az intézményi ösztöndíjak segítségével a legjobb teljesítményűek mégis ingyen tanulhatnak.

Felsőoktatás Eduline

Megtalálták az év legjobb szakdolgozatait

Elolvasom

A Budapesti Gazdasági Főiskola volt hallgatójának diplomamunkája nyerte "Az év pr-dolgozata 2010" címet: a beérkezett tizennégy pályaműből az első körben egy tizenhat főből álló zsűri választotta ki a szakmailag legértékesebb munkákat, majd egy második zsűri állította fel a döntősök közötti sorrendet.

Felsőoktatás Edupress

Tarolt a Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Moholy-Nagy Egyetem

Elolvasom

A Nemzetközi Üzleti Főiskola (IBS) honlapja nyerte el az Év Honlapja verseny díját oktatási kategóriában, melynek különdíját megosztva a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diploma honlapja érdemelte ki, a kategória minőségi díját pedig a Budapesti Kommuniációs és Üzleti Főiskola kapta.

Közoktatás Edupress

Egyesül a BKF és a Heller Farkas Főiskola

Elolvasom

Egyesül a Heller Farkas Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolával. A döntésről a közösen rendezett, szeptember 4-ei tanévnyitón tájékoztatják a hallgatókat. A két budapesti főiskola integrációja az első példa a magyar oktatási piacon magánintézmények egybeolvadására. Az integrációval létrejött intézmény Kommunikációs és Művészeti Karának dékánja Kepes András, Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Karának dékánja pedig Lengyel Márton volt rektor lesz. A legnépszerűbb nyolc alapszakból négyet indító főiskola a 2010/2011-es tanévben hirdeti meg először közösen képzéseit.