Közoktatás Eduline

Íme, az adatok: ezekből a tantárgyakból buktak meg a legtöbben az előző évben

Elolvasom

Összesen több mint tizenegyezer 5-12. osztályos diák bukott meg tavaly legalább egy tantárgyból, tehát nekik most évet kell ismételniük. A legtöbb év végi egyest matematikából, történelemből és irodalomból írták be. Az évismétlő diákok több mint harmada a 9. osztályosok közül került ki - derül ki az Oktatási Hivatal honlapján elérhető statisztikából.

Közoktatás Eduline

Minden tizedik diák legalább egy tantárgyból megbukott a szakközépiskolákban

Elolvasom

Még mindig a matematika a mumus a magyar iskolákban: ebből a tantárgyból buktak meg a legtöbben a 2017/2018-as tanév második félévében. Meglepő, de történelemből is több mint tízezren szereztek egyes, sőt még testnevelésből is több mint háromezer diák hasalt el az előző tanévben. A szakközépiskolákban – vagyis a volt szakiskolákban – minden tizedik elhasalt legalább egy tárgyból.

Közoktatás Eduline

Milliókat keresnek egy-egy bukott diákkal az iskolák?

Elolvasom

Bevallottan a szemléletváltoztatást célozza az a normabontó kísérlet, amely ősszel kezdődik a normandiai Calvados megye általános iskoláiban. Az új tanévben a korábbinál nagyobb támogatást kapnak azok az iskolák, ahol alacsony az évismétlő diákok száma, viszont csökkentett támogatásban részesülnek azok, amelyek túl sok tanulók buktatnak meg év végén.

Felsőoktatás Eduline

Miért jár az igazolatlan óra?

Elolvasom

Verekedésért, puskázásért és az órai munkához szükséges tankönyvek és munkafüzetek hiányáért egyetlen tanár sem írhat be igazolatlan órát a diákoknak, a késésekért azonban már joggal jár az igazolatlan mulasztás. Kötelezővé teheti-e az iskola a délutáni sportversenyeket, kirándulásokat és ünnepségeket? Hány óra mulasztás után kell évet ismételni, és milyen büntetést kaphatnak a notórius lógók?