szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemrég azoknak ajánlottunk ingyenes alkalmazást, akik angolul szeretnének tanulni a nyáron, most azoknak kerestünk appot, akik a németet választották.

Az idei nyáron sem biztosa, hogy elmarad a nagy nyelvvizsgaláz, és bár a nyaralásokhoz választott appok most nem lesznek olyan népszerűek, választottunk egy olyat, amivel hosszútávon is jól jártok.

A Szókártyák Német - Magyar alkalmazás a nevéből is látszik, hogy szókártyák segítségével fejleszti a szókincseteket. Az teljesen alkalmazás ingyenes, ráadásul internetkapcsolat nélkül is használható, ezért tényleg bárhol és bármikor előkaphatjátok a telefonotokat.

©

A biztos nyelvtudás alapja a nyelvtan mellett a megfelelő szókincs, így akár most kezdétek a nyelvet, akár évek óta használjátok, a szókincsfejlesztésből sosem elég. Az app persze nem csak kezdőknek való, azoknak is jó választás, aki nyelvvizsgára vagy érettségire készülnek, de azok is bátran használhatják, akik önállóan szeretnének németül tanulni.

Hogyan működik?

Az app felépítése nem okozhat meglepetést, hiszen olyan mint a legtöbb szókártyákon alapúló alkalmazás. Azonban itt van lehetőségetek arra, hogy ha belekezdtek a tanulásba, ti is korlátlan számú szókártyát készítsetek, ha a gyakorlás során erre szükségetek van. A szavakat és kifejezéseket pedig nem csak olvashatjátok, de meg is hallgathatjátok - így a szókincs mellett a kiejtésetek is javulhat. Ha egy-egy szó a "nem tudom" kategóriába kerül, akkor az alkalmazás automatikusan hozzáadja a megtanulandó szavakhoz, így ha valamiben nem vagytok biztosak, akkor újra elővehetitek. Ha pedig befejeztétek a napi tanulást, a menüben megnézhetitek, milyen szavakat tanultatok és hogyan haladtatok egy hét alatt.

Újabb ingyenes app a nyári szünetre: nyelvvizsgázóknak kötelező

Az otthonról tanulás már nem a tavaszi félévet követően már nem olyan nagy szám, de ha nem tankönyvekről van szó, még mindig tudunk újat mutatni. Ezt az appot érdemes letölteni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!