szerző:
Eduline

Angliában az igazgatók úgy gondolják, hogy változtatni kell az érettségiken és az év végi vizsgákon, mert nagy a lemaradás a vírus miatt.

Egy több mint 5000 főből álló helyi csoport hívja fel a figyelmet arra, hogy nem reális és nem működőképes a következő nyárra teljes mértékben felzárkózni. Azt kérik, hogy legyen kevesebb a számonkért tananyag és a diákok használhassanak tankönyveket a vizsgákon - írja a BBC.

Az Ofqual (The Office of Qualifications and Examinations Regulation) javasolta a vizsgák néhány gyakorlati részének eltávolítását. Az iskolaigazgatók aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy hogyan fognak zajlani az év végi vizsgák, hiszen sok diák sokáig nem járt iskolába és fenn áll a veszélye annak is, hogy a későbbiekben is be kell majd zárni iskolákat. A tanulók mentális egészségét is fontos kérdésnek tartják.

"A kormánynak sokkal nagyobb egyensúlyt kell kialakítania a normális élet fenntartása érdekében, miközben foglalkozik a gyerekek mentális egészségével is" - mondta Jules White, a Horsham Tanbridge House School vezetője. Szerintük az az elképzelés, hogy a tanulók majd egyszerűen felzárkóznak, nem reális és nem is megvalósítható. Azt is elmondta, hogy az sem jó megoldás, ha a követelményeket annyira lecsökkentik az időhiány miatt, hogy a tanulmányok értelmetlenné válnak.

A múlt héten az Oktatási Minisztérium bejelentette tervezetét az őszi iskolakezdéssel kapcsolatban, eszerint a tanulók várhatóan letehetik majd az összes tervezett érettségit és záróvizsgát. Az Ofqual szerint a vizsgák száma nem csökken, és csak néhány változtatást javasolt, például a földrajzi kirándulások vagy a tudományos gyakorlatok eltávolítását.

Geoff Barton, az ASCL tanárképző szakszervezet vezetője úgy fogalmazta meg a változásokat, hogy ez alig több, mint egy kis javítgatás. Arra figyelmeztet, hogy a diákok elvesztették a szemtől szembeni tanítási idő hatalmas részét és azt is kijelentette, hogy az Ofqual által javasolt "nagyon apró változásokból" az látszik, hogy nem tudják felismerni az iskolákra és tanulóikra gyakorolt ​​óriási nyomást. Az Ofqual konzultációt folytat a jövő évi vizsgák bármilyen változásáról, és azt mondja, hogy a végleges döntéseket augusztusban teszik közzé.

Elkezdődött a toborzás, augusztusban indul az iskolaőri kiképzés

Augusztus első hetében megkezdik az iskolaőrök képzését azért, hogy szeptembertől már munkába állhassanak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!