szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőtől fokozatosan bezárnak a fővárosi óvodák és bölcsődék a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Minden kerületben biztosítanak ügyeleti rendszert, ennek megszervezését a kerületek végzik - tette hozzá.

Ahogy arról már korábban írtunk, Maruzsa Zoltán az óvodák és bölcsődék helyzetéről elmondta: ők helyben dönthetnek - a hamarosan megjelenő rendeletben megfogalmazottak szerint -, de az ajánlás az, hogy a legtöbb gyerek maradjon otthon. Ahol nem megoldható, ott lesz kiscsoportos gyermekfelügyletet – ez az önkormányzatok döntésköre lesz - emelte ki az államtitkár.

Az egyetemek már a hét közepén bezártak, az általános- és a középiskolák pedig hétfőtől állnak át az új tanulási formára: a tantermen kívüli online oktatásra.

Az iskolai helyzettel, diákokkal és tanárokkal kapcsolatos legfontosabb információkat folyamatosan frissülő cikkeinkben, itt találjátok.

Újabb döntsek az iskolabezárásokról: hamarosan dönthetnek az óvodák is

A tegnapi döntés után, miszerint hétfőtől nem nyitnak ki az iskolák, most újabb bejelentés tettek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.