szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma este kiderül, mit lépnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói és támogatói arra, hogy Szarka Gábor kancellár kiüríttette az egyetem épületeit.

Korábban írtunk róla, hogy Szarka Gábor kancellár a járványra hivatkozva ma este hatig kiüríttette a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) épületeit. Mindezt azután, hogy ma az SZFE polgárai alkotmányjogi panaszt nyújtottak be az Alkotmánybíróságoz.

A Titkos Egyetem nevű szervezet – amelyet az ország több egyeteméről összegyűlt diákok hoztak létre az SZFE melletti szolidaritásuk kifejezése, valamint a hallgatói párbeszédek megindításának céljából – nemrég azt írta a Facebookon, hogy nekik is ott a helyük.

A ma reggel érkezett hírre, miszerint Szarka Gábor kancellár ma este hat óráig elrendelte az SzFE épületeinek...

Közzétette: Titkos Egyetem – 2020. október 16., péntek

Mint írják: "arra szeretnénk kérni mindenkit, aki kiállna az Egyetem mellett, hogy jöjjön ma 17:30-ra az SzFE Vas utcai épülete elé, ahol 18:00-kor sajtótájékoztatót tartanak. Tudjuk, hogy mindenkinek szívügye az SzFE. És nagyon sok mindent tenne. Mégis, amire leginkább szükségük van, az a támogató jelenlétünk. Ez legyen erős és látható! Szóval hozzatok zászlót, molinókat és transzparenseket. Ellenben különösen kérünk mi és az SzFE-sek is mindenkit, hogy bármi is fog történni, fizikailag ne avatkozzon be. Tudják, mit csinálnak, és fel vannak készülve mindenre. Álljunk ki értük!"

Az SZFE kancellárja szerint most már tényleg párbeszédre lenne szükség

Internet már nincs, de a fűtés marad - mondta tegnap este a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárja.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!