szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Internet már nincs, de a fűtés marad - mondta tegnap este a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárja.

Szerinte azzal nincs gond, ha egy fiatal lázad, de az, ami most a Színház- és Filmművészeti Egyetemen zajlik, már nem fiatalos lázadás - az ATV csütörtök esti műsorának volt vendég Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárja.

Ő volt az, aki a héten lekapcsoltatta az internetet az egyetemen, mert a diákok szerinte szétzilálják az oktatást.Szarka Gábor azt mondta az internet-lekapcsolásról: nem érzi úgy, hogy ez fenyegetés lenne, ezzel szemben, amikor próbált bejutni az egyetem épületébe, egy "maszkos, arctalan tömeg" állt vele szemben.

A kancellár továbbá sérelmezte, hogy a tiltakozók vele nem hajlandók beszélni, márpedig párbeszédre van szükség, mert “van egy színvonalas egyetem, amelyet felszámolnak ezzel a helyzettel”. Többször hangsúlyozta, hogy az ügyben párbeszédre van szükség, és mindkét félnek gesztusokat kell tennie. Ő ezért például pénteken, a tanítási időben visszakapcsoltatja az internetet a Szentkirályi utcai épületben, mert jelezték neki, hogy ott tanórák is mennek. A fűtést pedig természetesen nem fogja kikapcsoltatni az épületben. Jelezte azt is: nagyon várja már, hogy valaki a tiltakozók közül írjon neki egy e-mailt.

 Az SZFE hallgatói hetek óta tiltakoznak, az intézmény több épületét is elfoglalták, mert nem fogadják el az egyetem új vezetését, illetve Vidnyánszky Attilát.

Elzárták a Színművészetisek elől az Ódry Színpadot

Az internet lekapcsolása után az új vezetés most lecserélte a zárakat abban a teremben, ahol a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói eddig a fórumaikat tartották.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!