szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma 18 óráig mindenkinek el kell hagynia az egyetem épületeit és a kollégiumot.

Miután ma a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) polgárai alkotmányjogi panaszt nyújtottak be az Alkotmánybíróságoz, délelőtt Szarka Gábor kancellár levélben üzent a diákoknak és az oktatóknak - értesült a Telex.

A tanév rendjét szabályozó rektori utasítást módosították, ennek értelmében az egyetem létesítményeit mai nap munkaidő végéig, de legkésőbb 18 óráig valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. A módosítással előrébb hozzák az őszi szünetet az egyemen október 16-26 közé, amikor is az egyetem épületeiben és kollégiumában karbantartást és fertőtlenítést végeznek majd, ezért azok zárva lesznek. Az üzemeltetési vezető intézkedik a fokozatosan kiürülő irodák, kollégiumi szobák, tantermek, egyéb helyiségek, végül a kiürült épületek zárásáról.

A benntartózkodásra engedélyezett üzemeltetési munkatársak és a szakkarbantartásokat végző személyek kivételével a szünet alatt kizárólag írásos kancellári engedéllyel lehet az Egyetem létesítményeiben tartózkodni. Illetve az őszi szünet időszakában a jelenléti oktatás szünetel, az elmaradt foglalkozások pótlásáról a szünet utáni időszakban kell gondoskodni.

Az új kancellár a levél végén azt írja, bízik benne, hogy a szünet után megkezdődhet a párbeszéd és a közös munka.

Szintén ma történt, hogy kancellári utasításra péntek reggelre blokkolták a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) irodáinak számítógépein a Facebook-hozzáférést – értesült több egyetemi forrásból a Telex

Az Alkotmánybírósághoz fordulnak az SZFE diákjai és oktatói

A mai esős reggel sem indult történések nélkül: a törvény felülvizsgálatát kérik a színművészetisek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!