szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha december 15-ig igényeltek diákhitelt, még ebben a tanulmányi félévben, január 15-ig megkapjátok a kölcsönt. Ezután a következő folyósítás dátuma március közepén lesz.

A szabad felhasználású diákhitel 1-et és az önköltségre fordítható diákhitel 2-t (bár ez a legtöbb diáknak most nem aktuális) is december 15-ig igényelhetitek utoljára, ha még ebben a szemeszterben pénzhez szeretnétek jutni.

Ha most igényeltek, a félév kezdetéig visszamenőleg megkapjátok a kölcsönt. A diákhitel 1 esetén havi 15 és 70 ezer forint közötti összeget kérhettek, félévenként öt hónapra. Tehát a szemeszter végén folyósított hitel összege akár 350 ezer forint is lehet.

A következő igénylési határidő február 15. lesz, azok, akik eddig adják be az igénylést, március 14-én kaphatják meg a kölcsönt. 

A hitel feltétele az aktív hallgatói jogviszony. A diákhitel 1-et állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatók is igényelhetik, a július 1-től december 31-ig tartó időszakra érvényes kamat 1,99 százalék, a jövő évit pedig az év vége előtt legalább hét nappal teszik közzé.

Az igénylésről és a diákhitel típusairól itt olvashattok részletesen.

Egyetemi támogatások: ebben a keresőben találjátok az ösztöndíjak listáját

Egyetemisták vagytok és szeretnétek tisztában lenni azzal, hogy milyen támogatásokat, ösztöndíjakat igényelhettek? Itt egy ösztöndíjkereső, amiben mindent megtalálhattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.