Campus life Talabér Dominika

Gamernek lenni nem ördögtől való dolog, miért gondolják azt mégis sokan?

Elolvasom

Az online játékok használóinak nagy részét nem veszélyezteti a játékfüggőség - mondta az Eduline-nak Bányai Fanni pszichológus, az ELTE PhD-hallgatója, a téma kutatója, aki úgy véli, érdemes lenne "érzékenyítő programokat" szervezni a gyermekeiket a videójátékoktól féltő szülőknek, "meg kell érteniük, hogy ez is ugyanolyan tevékenység, mint bármilyen más hobbi".

Közoktatás Eduline

Videojátékok hatása – szakértőt kérdeztünk

Elolvasom

A videojátékok megjelenésük óta vita tárgyát képezik, sokan agresszióval, függőséggel hozzák kapcsolatba, emellett egyre-másra jelennek meg tanulmányok pozitív hatásairól, miszerint javítják a látást, a reflexeket, sőt, akár a fájdalom kezelésében is hathatósak, és nem utolsó szempontból szórakoztatnak. Utánajártunk, hogy milyen hatással vannak a játékok felhasználóikra - kérdéseinkre Kasza Orsolya, az EA szakembere válaszolt.

Közoktatás Eduline

Digitális szakadék a generációk között

Elolvasom

A gyerekek – az internet generáció fiataljai – egyre több és több időt töltenek a televízió, a számítógép vagy a játékkonzolok előtt ülve. Egyes felmérések szerint ez az idő átlagosan napi hat órát is kitesz.

Közoktatás Eduline

Videójátékot az iskolákba!

Elolvasom

A számítógépes játékokról eddig szinte csak rosszat hallhattunk. Szülők és gyermekpszichológusok tömege hívta fel a figyelmet az agresszív játékok negatív hatásaira. Ám létezik hasznos oldala is a videojátékoknak. Egy New York-i iskola most a matematika tanulásban hívja segítségül.