Közoktatás MTI

Nagyot csalódtak a tanárok, semmit nem árult el az új alaptantervről a miniszter

Elolvasom

A kormány az oktatás tárgyi feltételeit folyamatosan javítja, az idei tanévben 190 milliárd forinttal többet költ erre a célra. Az oktatás tartalmát azonban a pedagógusok határozzák meg - mondta az emberi erőforrások minisztere a IX. Nemzeti Tanévnyitón az emberi erőforrások minisztere Esztergomban, pénteken. Az új Nemzeti alaptantervről azonban semmit nem árult el.

Közoktatás eduline/mti

Egyeseket osztogatnak egymásnak oktatásügyben a képviselők

Elolvasom

Egymásnak mentek a képviselők az oktatás ügye miatt kedden napirend előtt az Országgyűlésben. A DK-s Arató Gergely szerint "ennyire nem lehet hülyének lenni ingyen", a kormánynak politikai szándéka az oktatás tönkretétele. Rétvári Bence Emmi-államtitkár szerint folyamatosan javítják az iskolák működési feltételeit.

Közoktatás Eduline

Képek: tankönyvbotránnyal, nagy bejelentésekkel kezdődött az új tanév

Elolvasom

Reggel nyolc órakor megkezdődött a 2011/2012-es tanév. Megtartották a II. Nemzeti Tanévnyitót Lipóton, a kormány rábólintott az új köznevelési (leánykori nevén: közoktatási) törvényre, Hoffmann Rózsa megdorgálta a tankönyvterjesztőknek tartozó önkormányzatokat, az önkormányzati államtitkár bejelentette az iskolák államosítását, Kaposváron megvolt az első - állítólagos - iskolai verekedés. És még csak szeptember elseje van.

1 2 3