Érettségi-felvételi Eduline

Feljelentést tett az Oktatási Hivatal a történelemérettségi feladatainak ügyében

Elolvasom

"2019. május 8-án, a történelem írásbeli érettségi vizsga megkezdését követően az Oktatási Hivatalhoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A Hivatal ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett" - közölte az Eduline-nal az Oktatási Hivatal.

Érettségi-felvételi Eduline

"Több szempontból is igényes vizsga" - újabb szaktanári vélemény a töriérettségiről

Elolvasom

„Az idei középszintű történelem írásbeli érettségi feladatsor több szempontból is igényes vizsga. Egyrészt a mai generáció számára fontos kompetenciák, mint szövegértés, a problémamegoldó készség működtetését ösztönzi, ugyanakkor a tárgyi tudáselemek használatát is méri, érdekes, újszerű látásmódok beemelésével. Másrészt viszonylag arányosan vannak jelen a tudáselemek használatát és a szövegértelmezést előtérbe helyező feladattípusok” – mondta a középszintű történelemérettségiről Szabó Roland, a fővárosi Szent István Gimnázium magyar-történelem szakos tanára.

Érettségi-felvételi Eduline

Ez a kép terjed a Facebookon: tényleg kiszivároghattak a töritételek?

Elolvasom

A középszintű történelemérettségi esszéfeladatainak témái már tegnap este kiszivárogtak - erről terjed egy fotó a Facebookon. Az Oktatási Hivatal az Eduline-nal azt közölte, az írásbeli vizsga megkezdését követően bejelentés érkezett hozzájuk arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában még a vizsga előtt közzétehették az esszétémákat, ezért ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tettek.

1 2 3 4 5 6 7
14