Érettségi-felvételi Eduline

Ebben az évben is bámulatos felajánlást tesznek a ballagó középiskolások

Elolvasom

Eddig tizenhárom középiskola csatlakozott a Kézenfogva ballagunk nevű kezdeményezéshez – a végzősök azt kérik rokonaiktól és barátaiktól, hogy a ballagásukra ne vigyenek virágot, ajándékot vagy plüssállatokat, az arra szánt összeget inkább jótékony célra fordítsák, támogassák a megváltozott munkaképességű embereket támogató Kézenfogva Alapítványt.

Közoktatás Eduline

Lelőtte a főváros a diákok tanévnyitó rendezvényét a Margitszigeten

Elolvasom

Diákok kezdeményeztek a tanévnyitó napjára egy jótékonysági fesztivált, ám az engedélyezést követően augusztus végén visszavonta a területfoglalási engedélyüket a rendőrség, ráadásul az önkormányzat is - véletlenül - csak a rendezvény időpontját követően hajlandó összeülni, hogy új helyszínről döntsenek. A szervezők között találni olyanokat, akik aktívan tiltakoztak a kormány oktatáspolitikája ellen.

Közoktatás eduline/mti

A nap képe: Süsü vitt ajándékokat a tolcsvai rászoruló gyerekeknek

Elolvasom

Több száz kiló élelmiszerrel, gyermekruhával, játékokkal és a legnépszerűbb mese főhősével, Süsüvel érkeztek a tolcsvai napköziotthonos óvodába a Hadart Színház tagjai és az SOS Gyermek Alapítvány munkatársai csütörtökön, a jótékonysági akcióval kétszáz rászoruló gyermek, száz család élelmezését segítették a színművészek.

Közoktatás Edupress

Egyetemi Mikulás lepte meg Szegeden az állami gondozott és fogyatékkal élő gyerekeket

Elolvasom

A tizenkét intézményből érkező, több mint négyszáz hátrányos helyzetű, állami gondozásban nevelkedő és fogyatékkal élő gyereknek vidám zenei műsorokkal, a Télapóról szóló színjátékkal és ajándékkal kedveskedtek a szervezők a Szegedi Tudományegyetem és a Rotaract Club közös Egyetemi Jótékonysági Mikulás-ünnepségén december 8-án. A hangulatos karácsonyi dalokat az Universitas Szimfonikus Zenekar kamaracsoportja adta elő.