Érettségi-felvételi Eduline

Ilyen lesz a 2018-as magyarérettségi: nem lesz egyszerű a vizsga

Elolvasom

Több tízezren érettségiznek hétfőn magyarból. Az Eduline-on idén is mindent megtaláltok az írásbelikről, infókat a feladatokról, véleményeket szaktanároktól és diákoktól, és ami a legfontosabb: a vizsga után jövünk a nem hivatalos, szaktanár által kidolgozott megoldásokkal! A magyar nyelv és irodalom érettségi nap támogatását köszönjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának.

Érettségi-felvételi Eduline

Milyen esszéfeladat lesz az idei magyarérettségin?

Elolvasom

Megkezdődött a találgatás arról, vajon melyik magyar költő, író művét kell majd elemezniük azoknak a diákoknak, akik középszinten érettségiznek magyarból hétfőn. Volt már rá példa, hogy évfordulós szerző műve került a feladatsorba, de vajon idén is így lesz? Az Eduline-nak nyilatkozó középiskolások Arany Jánosra tippelnek.

Érettségi-felvételi Eduline

Milyen feladatok lesznek az idei magyarérettségin? 12 év témakörei összegyűjtve

Elolvasom

Berzsenyi Dániel, Kosztolányi Dezső, József Attila, Vörösmarty Mihály - csak néhány olyan szerző, akinek a műveit többször elővették a középszintű magyarérettségi feladatsorának összeállítói a kétszintű érettségi 2005-ös bevezetése óta. Megnéztük, milyen műveket kaptak a középszinten vizsgázók az előző években. És vajon milyen műveket kapnak idén?

Közoktatás Eduline

Tippek az irodalom érettségi esszéhez

Elolvasom

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom tantárggyal kezdődik az írásbeli érettségi. A szövegalkotási feladatlapra összesen három óra áll rendelkezésre, ami soknak tűnhet, de nem árt néhány jó tanácsot megfogadnod, melyeket szem előtt tartva elkerülhetsz néhány forró pillanatot

Közoktatás Eduline

Magyar nyelv és irodalom érettségi meglepetések nélkül

Elolvasom

A magyar nyelv és irodalom kötelező érettségi tantárgy. Ezzel kezdődik az írásbeli érettségi. Első napon, általában május elején hétfő reggel 8-tól. A szóbeli érettségi vizsga június második felében zajlik egy napon a többi tantárggyal az iskolák kiírása szerint. Az írásbeli érettségi vizsga elsősorban kreativitást, nyelvi logikát, fogalmazáskészséget igényel, míg a szóbeli vizsga már a lexikális tudást is számon kéri.

1 2 3