szerző:
Eduline

Hétfőn a magyarvizsgával kezdődik az idei érettségi legizgalmasabb hete - itt összegyűjtöttünk mindent, amit tudnotok kell az írásbeliről.

2017-ben már ilyen lesz a középszintű magyarérettségi

Élő hírfolyamunk a magyarérettségi napjáról.

Az első infók az idei magyar feladatlapról.

Kosztolányi, József Attila és Radnóti a magyar középszint második részében.

A középszintű magyarérettségi szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg: szövegértés 1. rész, szövegértés 2. rész, érvelés-gyakorlati szövegalkotás, elemzés.

Változik a feladatok száma, az érvelés már nem lesz jolly joker azoknak, akik nem szeretnek/tudnak irodalmi műveket elemezni - kivétel nélkül mindenkinek kell majd elemzést írni. A részleteket itt találjátok.

©

Milyen lesz a pontozás?

És melyik vizsgarészre mennyi időtök lesz? Itt találjátok a részleteket.

Csúnya írás miatt is veszíthettek pontot

Na nem sokat, két pont a tét - de azon a két pont is értékes, úgyhogy érdemes rá odafigyelni. Itt találjátok, pontosan milyen okok miatt vonhatnak le pontot.


Hogyan érdemes felkészülni a középszintű magyarérettségire?

Szaktanárt kérdeztünk, ő pedig hasznos tanácsokat adott az eduline olvasóinak - itt találjátok cikkünket.

Milyen műveket kellett elemezni az előző években?

Készítettünk egy nagy táblázatot, ott mindet megnézhetitek.

Milyen feladatokat kaptak a diákok az elmúlt években?

A szövegértési feladatsorokat érdemes megoldani gyakorlásképpen. Fontos: a szövegalkotási feladatokban 2017-től változás van, ne csapjon be titeket, hogy a tavalyi és a korábbi feladatsorokban még három esszéfeladat közül lehet választani. Itt találjátok az előző évek feladatsorait és a megoldásokat.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat vagy csatlakozzatok az érettségizők Facebook-közösségéhez. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.