Érettségi-felvételi Eduline

"Horrorisztikus elemekkel" is meg kell küzdeniük az érettségizőknek: tanári vélemény

Elolvasom

Nem kaptak könnyű feladatot a diákok a középszintű magyarérettségi második részében, a novella- vagy balladaelemzésre számító diákoknak egy modern, felnőtteknek szóló mesét kell értelmezniük. Azoknak idén könnyebb dolguk van, akik az összehasonlító elemzést választották - egy korai József Attila- és egy Szabó Lőrinc-költeményt kell elemezniük.

Érettségi-felvételi Eduline

Kiszúrás az érettségizőkkel, hogy teljesen ismeretlen szerző művét kell elemezni?

Elolvasom

Egy Balázs Béla-mesét kell elemezniük a középszinten vizsgázó diákoknak a magyarérettségin – a 20. század első felében alkotó író, költő, filmesztéta és filmrendező munkássága nem része a középiskolai tananyagnak, a végzősök többségének egészen ma délelőttig valószínűleg csak a IX. kerületi utca táblájáról volt ismerős az író neve. Szabályos ez?

Érettségi-felvételi Eduline

Ilyen volt a hétfői magyarérettségi: időhiánnyal küzdő diákok, ismerős költők és érdekes esszék

Elolvasom

Hétfőn a magyarral startolt a 2018-as érettségi szezon, több tízezren futottak neki a közép- és emelt szintű vizsgáknak. Volt olyan feladat, amely nagy meglepetést okozott a vizsgázóknak, és volt olyan, amelyre kevés volt az idő, de a legtöbb tanár szerint korrekt írásbelit kaptak a végzősök. Tudósításunkban minden fontos hírt összegyűjtöttünk a magyarérettségiről. A magyar nyelv és irodalom érettségi nap támogatását köszönjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának.

1 2 3