Campus life Tóth Alexandra

Kötelezők másként: „az irodalom megérdemel egy újrafelfedezést”

Elolvasom

Vannak olyan versek, amelyeket mindenki tanult memoriterként – vagy legalábbis olvasott – az iskolában. De hogyan lehet úgy hozzányúlni ezekhez a szövegekhez, hogy egyszerre legyenek modernek, közben mégis méltó módon képviseljék mindazt, amit a saját korukban jelentettek? Többek között erről is beszélgettünk Szabó Erika színésznővel, aki olyan vállalkozásba kezdett, ahol kicsit újragondolták a „kötelező” irodalmat.

Felnőttképzés Eduline

"Rengeteg munka, állandó agyalás és megújulás" - ez a Werk Akadémia

Elolvasom

Tíz éve működik a Werk Akadémia. Évről évre újabb és újabb képzések indulnak, reagálva az aktuális igényekre, de vajon mennyire változott a felépítése, most hogyan működik az oktatás és milyen képzések vannak az akadémián. Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ Vándor Ágnessel, a Werk Akadémia felelős vezetőjével és Réz András művészeti vezetővel.

Felnőttképzés Eduline

Nem jeleznek vissza, miután jelentkezel egy állásra? Lehet, hogy ez az oka:

Elolvasom

Sok álláskereső visszatérő problémája, hogy állás jelentkezésükre semmiféle válasz nem érkezik, még egy elutasítás sem. Ezek az álláskeresők általában vagy magukat hibáztatják, vagy különböző összeesküvés elméleteket gyártanak az okokról. Valójában többnyire ésszerű okai vannak annak, hogy miért nem kapunk választ a jelentkezésünkre. - írja a Jobline.

Közoktatás MTI

Hoffmann Rózsa ismét az oktatásról nyilatkozott

Elolvasom

Az iskolarendszer egyedül nem képes az esélyek kiegyenlítésére, ezzel a problémával össztársadalmi szinten kell megküzdeni - nyilatkozta Hoffmann Rózsa, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, volt köznevelési államtitkár a Magyar Hírlap szombati számában.

Felnőttképzés Eduline

Ezek a szakmák lesznek menők a jövőben: lesz még értelme egyetemre járni?

Elolvasom

A megszerezhető kapcsolatok miatt még mindig érdemes egyetemre járni, de a tudást egyénileg kell megszerezni – állítja Rab László kulturális antropológus és etnográfus. Az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ igazgatója szerint a jövőben azok a szakmák lesznek menők, ahol adatokkal, információkkal és kontrollal foglalkoznak. Hatalmas lehetőségek rejlenek a biológia és a virtualizáció határtudományai területén is.

Közoktatás Unyatyinszki György

Palkovics: Jobb lett volna, ha a tantárgy ki van dolgozva

Elolvasom

Ősztől a szakgimnáziumot megkezdők számára eljöhet a vendéghallgatói ingázás ideje, ha később más tárgyból szeretnének érettségit tenni- derül ki Palkovics László oktatási államtitkárral készült interjúból. Az összevont, új természettudományos tárgy kidolgozása a tanárok feladata lesz. Az államtitkár egyértelmű sikerekről beszélt az oktatás finanszírozása kapcsán, úgy véli, hogy a jövőbeli működésben sem lesz hiány. Az önkormányzatokkal közös rendszer felszámolása is tiszta viszonyokat teremt szerinte, így elégedetlenség esetén egyértelműen az állam ellen lehet tüntetni.

Felsőoktatás Pálfi Kriszta

Hogyan tovább Corvinus? - interjú Rostoványi Zsolttal

Elolvasom

Az államtitkárság javaslata szerint a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolnák a Budapesti Corvinus Egyetem három karát is. Rostoványi Zsolt, a Corvinus rektora az Eduline-nak elmondta: az egyetem helyzetét tekintve semmi sem indokolja ezt a lépést, de a kormány ágazati felsőoktatási intézményeket akar létrehozni. A rektor azt hangsúlyozta, a BCE minden új kihívásnak igyekszik megfelelni.

Felsőoktatás Czervan Andrea

„A vakságomat használták arra, hogy bántsanak”

Elolvasom

„A diákot kell megkérdezni, hogy milyen segítségre van szüksége” - mondja Tamás, aki nemrég diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetem történelem mesterszakán. A Davies Korner nevű zenekar dalszerzője, énekese és gitárosa, a zenei karrier mellett pedig a fogyatékkal élő emberek egyenlőségéért és elfogadásáért dolgozik. 2014 márciusában Tamással együtt 42 vak diák tanult a magyarországi egyetemeken, főiskolákon – a teljes hallgatói létszám 319 ezer volt.

1 2