Közoktatás MTI

PSZ: mondjanak nemet az etikai kódexre

Elolvasom

Nyílt levélben kéri a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a nemzeti pedagóguskar tagjait, hogy a kar november 14-i közgyűlésének napirendjéről vegyék le az etikai kódexet, ne járuljanak hozzá annak kiadásához. Szerintük ugyanis alkotmányt sértene, ha a pedagóguskar magatartási szabályokat állapítana meg.

Közoktatás MTI

Novemberben döntenek az etikai kódexről

Elolvasom

Jogi kifogások, pontosításra vonatkozó javaslatok, valamint átfogó bírálatok is érkeztek a pedagógusetikai kódex tervezetéhez, a támogathatónak ítélt indítványoknak megfelelően átdolgozott dokumentumot novemberi ülésén fogadhatja el a pedagóguskar - írja szerdai cikkében a Magyar Hírlap.

Közoktatás Eduline

A pedagóguskar elnöke szerint nem való az iskolába a ''félreérthető'' öltözködés

Elolvasom

Maga a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke szerint sem volt szerencsés, hogy minden tanárnak be kellett lépnie a szervezetbe, és a nagy botrányt kavart etikai kódexet is inkább ajánlásnak szánná. Az elmúlt bő egy évben ugyanakkor szerinte bizonyították, hogy nem csak a kormány szócsövei - derül ki a hvg.hu Horváth Péterrel készített interjújából.

Közoktatás MTI

Elutasítja a szakszervezet a tanárok etikai kódexét

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Országos Választmánya egyhangú szavazással elutasította a Nemzeti Pedagógus Kar által kidolgozott etikaikódex-tervezetet, és erre kéri a közoktatásban dolgozó más szakmai és szakmai-érdekvédelmi szervezeteket is.

1 2