Közoktatás Eduline

Kiverte a biztosítékot a szülői szervezet ötlete: "a tanításhoz mindenki ért?"

Elolvasom

Nagyon sok olvasónknál kiverte a biztosítékot a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) legújabb javaslata: a szervezet szerint az általános iskolákban meg kellene szüntetni a buktatást, mert „mindaz, ami az oktatási intézményekben történik”, az „fizikai, szellemi, érzelmi és lélektani vétség a gyermekek ellen”.

Közoktatás Eduline

75 ezer forintba is kerülhet egy bukás

Elolvasom

Tavaly több mint 60 ezer diák bukott meg a magyar közoktatásban és kényszerült pótvizsgára. Van, aki szerint a szülők nemtörődömsége miatt kaszálják el a gyereket, de általános, hogy rengeteg diák alapvető tudás- és képességbeli hiányosságokkal próbálja túlélni a tanéveket – írta a hvg.hu.

Közoktatás MTI

Még több oktatási ügybe szólhat bele Balog Zoltán

Elolvasom

Az Országgyűlés kedden több ponton kiterjesztette a kormány és az oktatásért felelős miniszter rendeletalkotási jogkörét a köznevelést érintő kérdésekben. A képviselők emellett létrehozták a lemorzsolódással veszélyeztetett tanuló fogalmát, továbbá kimondták, hogy szülői kérésre nem lehet évfolyamismétlést engedélyezni az első osztálynál magasabb évfolyamokon.

Közoktatás MTI

Így változtathatnak a köznevelési törvényen

Elolvasom

Szülői kérésre nem lehetne évfolyamismétlést engedélyezni a diákoknak az első osztálynál magasabb évfolyamokon, a pedagógiai-szakmai szolgáltatások átkerülnek az Oktatási Hivatalhoz és változhat a közösségi szolgálat igazolása - többek között ezt tartalmazza a köznevelési törvény módosítására kedden benyújtott kormányzati javaslat.

Közoktatás MTI

Negyvenezer diák bukott meg tavaly

Elolvasom

Az előző öt tanévet tekintve érdemben nem változott, 37-43 ezer között alakult a nappali rendszerű oktatásban az évfolyamismétlésre ítélt tanulók száma az Oktatási Hivatal adatai szerint - írta a Magyar Hírlap.

Közoktatás Eduline

Milliókat keresnek egy-egy bukott diákkal az iskolák?

Elolvasom

Bevallottan a szemléletváltoztatást célozza az a normabontó kísérlet, amely ősszel kezdődik a normandiai Calvados megye általános iskoláiban. Az új tanévben a korábbinál nagyobb támogatást kapnak azok az iskolák, ahol alacsony az évismétlő diákok száma, viszont csökkentett támogatásban részesülnek azok, amelyek túl sok tanulók buktatnak meg év végén.

1 2