szerző:
MTI

Az előző öt tanévet tekintve érdemben nem változott, 37-43 ezer között alakult a nappali rendszerű oktatásban az évfolyamismétlésre ítélt tanulók száma az Oktatási Hivatal adatai szerint - írta a Magyar Hírlap.

©

A lap keddi számában a köznevelési államtitkárság közlése alapján azt írta: a 2011/2012-es tanévben 40 804 diák vett részt évfolyamismétlőként az oktatásban, 2012/2013-ban 42 952-en, a nemrég zárult 2013/2014-esben pedig 37 814-en.

A lap azért fordult az államtitkársághoz a bukásokkal kapcsolatos kérdéssel, mert a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete korábban azt állította, „tanévenként kétszázötvenezer tanulót buktatnak meg az iskolák”, szerintük van olyan iskolai osztály, amelyben a tanulók hatvannyolcvan százaléka bukik meg a tanév végén.

Az Oktatási Hivatal ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a tanulók iskolai félévi, év végi osztályzatairól nem rendelkezik információval, a hivatalos statisztika kizárólag az évfolyamismétlők számát tartalmazza, azokét akik az év végi „megbukás” után az őszi javítóvizsgán sem feleltek meg, így az egész tanévet meg kell ismételniük.