Nyelvtanulás Eduline

Meglepetés vár az érettségizőkre: hogyan kerül nyelvvizsgafeladat az OFI oldalára?

Elolvasom

Hiába keresik az új nyelvi érettségi mintafeladatsorait a végzős középiskolások az Oktatási Hivatal oldalán - míg a nyelvvizsgaközpontok mindegyike elérhetővé tesz legalább egy teljes aktuális feladatsort, addig az oktatás.hu-ról egyelőre csak az elmúlt évek írásbelijeit tölthetik le a diákok. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet oldalán találtunk ugyan mintafeladatsorokat angolból és németből is, de az egyik tesztben van olyan feladat is, amely az egyik vezető nyelvvizsgaközpont írásbelijéből származik.

Érettségi-felvételi Eduline

Az angolérettségi harmadik része: hallott szöveg értése

Elolvasom

Itt találjátok a középszintű angolérettségi hallott szöveg értését tesztelő feladatsorát - mivel a hanganyagot nem kaptuk meg, itt csak a kérdéseket olvashatjátok, holnap reggel jövünk a hivatalos megoldásokkal. Az angolérettségi nap szakmai támogatását és a megoldásokat köszönjük az Euro Nyelvvizsga Központnak!

Érettségi-felvételi Eduline

Az angol anyanyelvű tanárt is meglepte a feladat

Elolvasom

Összességében elmondható, hogy elég nehéz volt a középszintű angolérettségi, mindenképpen a B1-es szint felett volt. A szövegalkotási rész első feladatán az angol anyanyelvű kollégánk elcsodálkozott, nem értette, mit várnak el – mondta az eduline-nak Tornóczi Ágnes, az Euro Nyelvvizsga Központ vizsgafejlesztője és vizsgáztatója.

1
5 6 7 8 9 10 11