szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nagy szerencséjük volt a diákoknak a középszintű angolérettségi két – íráskészséget mérő – feladatával az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint.

„Nagyon jó volt mindkét téma” – mondta a középszintű angolérettségi negyedik részéről az Eduline-nak nyilatkozó angoltanár, aki szerint az első feladat témájához hasonló (nyári munka és önkéntesség) máskor is előfordult már az érettségin. „Majdnem minden érettségin van olyan feladat, amelynél érdeklődni kell valami iránt, be kell mutatkozni, további információt kell kérni. Ilyet gyakorolnak is a diákok az órákon, és mivel a téma is jó volt, összességében könnyű feladatról van szó” – magyarázta.

A második feladat sem volt nehéz, közel áll a diákokhoz a téma. „Bár itt volt egy-két nem tipikus kifejezés, de a feladatot akkor is meg lehetett érteni, ha ezeket nem keresték ki a szótárból” – mondta a szaktanár. A középszintű angolérettségi negyedik részének megoldásához ugyanis lehet használni nyomtatott szótárt, de a két feladathoz nem nagyon kellettek olyan kifejezések, amelyeket ne tudnának fejből az érettségizők.

Az angolérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok:

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.