szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az angolérettségi harmadik része a hallott szöveg értését teszteli. Mivel nincs hanganyagunk, ezért a feladatok nem hivatalos megoldását nem tudjuk közölni, de a feladatsort megmutatjuk.

Mutatjuk, hogy kellett megoldani az angolérettségi szövegértési feladatait.

Angolérettségi megoldások: nyelvhelyességi rész.

Bár a hallott szöveg értéséhez nincs se hanganyagunk, se megoldásunk, a feladatokat ide kattintva megnézhetitek.

Itt nézhetitek meg a feladatsort:

Az angolérettségin egy 4 részből álló feladatlapot kellett kitölteniük a diákoknak, amire középszinten 180, emelten pedig 240 perc volt. A vizsga olvasott szövegértési, nyelvhelyességi, hallott szövegértési és íráskészség részből állt.

Az angolérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok:

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.