Érettségi-felvételi Eduline

Ezekre a szakokra jelentkezett a legtöbb diák a keresztféléves felvételin

Elolvasom

2011-ben jóval többen felvételiztek keresztféléves képzésre, mint egy évvel korábban, összesen 7,5 ezren vettek részt az idei eljárásban. A legtöbb jelentkező mesterképzést célzott meg, a legnépszerűbbek a tanári, a vezetés és szervezés, valamint a marketing mesterszak volt. Az alapszakos képzést választók közül a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment, az andragógia, valamint a kommunikáció és médiatudomány képzést választották.

Érettségi-felvételi Eduline

A legnépszerűbb alapszakok listája a 2011-es felvételin

Elolvasom

Több mint 13 ezren jelentkeztek 2011 legnépszerűbb alapszakjára: a gazdálkodás és menedzsment képzést a turizmus és vendéglátás, a pénzügy és számvitel, valamint a kereskedelem és marketing követi, vagyis a legtöbb hallgatót vonzó szakok listája idén sem változott jelentősen. A legfrissebb jelentkezési adatok.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: új alapszakokat és mesterképzéseket is hirdetnek az egyetemek

Elolvasom

Kilenc új alapszakot, nyolcvannégy mesterszakot és huszonhét felsőfokú szakképzést hirdettek meg az egyetemek és főiskolák a Felsőoktatási tájékoztató hivatalos kiegészítésében. Az új szakok között design- és művészetelmélet, kisebbségpolitikai, humánökológia, európai és nemzetközi igazgatás, valamint hungarológia is szerepel.

Érettségi-felvételi Eduline

Milyenek az idei ponthatárok? Kiderült, kit vettek fel keresztféléves képzésre

Elolvasom

Pénteken hozták nyilvánosságra a 2011-es keresztféléves felvételi ponthatárait: több mint 7500 hallgató jelentkezett az egyetemek és főiskolák által meghirdetett felsőfokú szakképzésekre, alap- és mesterszakokra. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a pontszámítás rendszeréről, a legtöbb hallgatót vonzó felsőoktatási intézményekről!