Felnőttképzés Eduline

MBA-képzések vásárát rendezik a jövő héten Budapesten

Elolvasom

Több mint 20 egyetem és képzési intézmény, köztük a budapesti KPMG-BME Akadémia is részt vesz a világ 23 városában megrendezésre kerülő rendezvénysorozaton, amelynek célja, hogy az intézmények MBA-programjaikra hallgatókat toborozzanak. A QS World MBA Tour következő „vására” Budapesten lesz – 500 érdeklődőt várnak március 17-én, a Corinthia Grand Hotel Royalba.

Közoktatás Eduline

Vámpírok az iskolában is

Elolvasom

Stephenie Meyer Alkonyat-könyveinek akkora sikere van, hogy megint előjött az utoljára a Harry Potter könyvek kapcsán kirobbant vita, miszerint nem kéne-e valahogy aktualizálni az iskolai irodalomórákat és bevenni ezeket a sikerkönyveket a tananyagba. Néhány napja a brit The Times blogjában indult heves vita egy ismert amerikai oktatási szakértő írása nyomán arról, hogy mennyire tekinthető a modern Rómeó és Júliának a romantikus vámpír-történet.

Közoktatás Edupress

Egyre jobbak az ázsiai egyetemek a Times felsőoktatási rangsorában

Elolvasom

Továbbra is a Harvard a legjobb egyetem a Times Higher Education (THE) című brit felsőoktatási szakfolyóirat szerint. Az október 8-án publikált rangsorban az első 16 intézmény között az Egyesült Államok és Nagy-Britannia felsőoktatási intézményei szerepelnek ugyan, az USA dominanciája azonban már nem olyan erős, mint néhány évvel ezelőtt, Ázsia intézményei előrébb léptek a rangsorban - áll a THE oldalán.

Közoktatás Edupress

Tudománynépszerűsítés kreatívan - pályázatot hirdet a THE Program

Elolvasom

A balatonföldvári Brandcamp márkatábor CSR (Corporate Social Responsibility) szekciójában hirdették meg elsőként a Magyar Innovációs Szövetség THE Programjának pályázatát július 3-án, amelynek célja, hogy fiatalok ötleteljenek a műszaki és természettudományok népszerűsítse érdekében kreatív eszközökkel. A Legyen újra COOL a tudomány című pályázatra filmes, online, rendezvény, sajtó és egyéb kreatív eszközök felhasználásával várják a pályamunkákat szeptember 30-áig.