Közoktatás MTI

Összeírná a kormány a rosszul tanulókat

Elolvasom

A Magyar Nemzet csütörtöki cikke szerint korai jelzőrendszer kiépítését tervezi a kormány, amely segítene megakadályozni a lemorzsolódást a veszélyeztetett tanulók körében. Bár 2014-re javult a helyzet, ez nem a jobb tanulói eredményeknek köszönhető.

Felsőoktatás Eduline

A hallgatók harmada nem kap diplomát

Elolvasom

Jelentősen csökkent az utóbbi években a lemorzsolódás a hazai felsőoktatási intézményekben, de még így is nagyon magas – tudta meg a Magyar Nemzet. A hallgatóknak több mint a harmada képtelen megszerezni a diplomáját.

Közoktatás Edupress

Átfogó vizsgálat indul az iskolákat csődbe vitt alapítvány ellen

Elolvasom

Többszáz milliós állami támogatás eltűnése miatt indít átfogó vizsgálatot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Vocational Academy Alapítvány ellen, mely több iskolát vitt csődbe a közelmúltban - írja a Magyar Nemzet. Az alapítvány három évvel ezelőtt több kistelepülés oktatási intézményének fenntartási jogát szerezte meg, ahol az elmaradó közüzemi számlák mellett hónapokon át nem kapták meg bérüket a pedagógusok. a tanárokkal szemben számos pert vesztett már a Vocational Academy.

Felsőoktatás Eduline

Egy egész évfolyamnyi frissdiplomás orvos tűnhet el

Elolvasom

Az orvostanhallgatók olyan jognyilatkozatot írnak alá, amelyben önként lemondanak a hazai szakorvosjelölti képzésben való részvételről, ha a kormány nem változtatja meg azt a szabályt, amely a fiatalokat kilenc évig egyetlen kórházhoz láncolja - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

Közoktatás Eduline

Megint lehetne buktatni az iskolában

Elolvasom

Ha a Fidesz kormányra kerül, visszaállítja az osztályismétlés lehetőségét, és arra is engedélyt ad, hogy az iskolák eltanácsolhassák az intézményből a többieket bántalmazó vagy társait a tanulásban súlyosan akadályozó diákokat - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

Közoktatás Eduline

Magyar Nemzet: roma-ösztöndíjak helyett milliós tanulmányok

Elolvasom

Nemzetközi roma szervezet külföldi munkatársainak adó- és járulékterhét, külföldi szakértők tanulmányait fedezik jórészt abból a 85 millió forint közpénzből, amely eredetileg a 15 ezer hazai tanulót érintő cigány ösztöndíjrendszer működtetését szolgálta volna a központi költségvetésből - tudta meg a Magyar Nemzet.

Felsőoktatás Eduline

Reagált a Dunaújvárosi Főiskola a Magyar Nemzet reggeli cikkére

Elolvasom

„A Dunaújvárosi Főiskola (DF) működését semmi nem veszélyezteti” – mondta dr. Bognár László az intézmény rektora, a ma reggeli sajtóhírekre reagálva. A Magyar Nemzet szerint négy vidéki felsőoktatás intézmény, köztük a Dunaújvárosi Főiskola, olyan súlyos terheket vállalt magára a PPP beruházásokkal, hogy azok veszélyeztetik az intézmények működését.

Felsőoktatás Eduline

OKM: nevetségesek a Magyar Nemzet állításai

Elolvasom

Nevetségesek és minden alapot nélkülöznek a Magyar Nemzet keddi számában megjelent állítások, így nem igaz, hogy a kormány elvonja az oktatási miniszter jogköreit az érettségi szabályozásával, működtetésével kapcsolatban - közölte kedden az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

Közoktatás Eduline

Magyar Nemzet: késnek a digitális táblák

Elolvasom

A legutóbbi, sokadszorra meghosszabbított határidőt sem sikerült tartania a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek (NFÜ): az ígért szeptember helyett csupán jövő nyárra érkezik meg az összes digitális tábla az iskolákba - ismerteti a csütörtöki Magyar Nemzet.