Közoktatás MTI

Nagyon elégedett a helyettes államtitkár: minden rendben a Klebelsberg Központnál?

Elolvasom

A köznevelési kerekasztal szerdai ülésén elhangzottak szerint a vártnál is eredményesebb volt a korábbi Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) decentralizációja, az új rendszert emellett költségvetési stabilitás jellemzi - mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Közoktatás MTI

Tízmilliárdot kapnak az "új Klikek"

Elolvasom

Önálló költségvetési intézményként átlagosan tízmilliárdos forrással rendelkeznek majd azok a strukturális egységek, amelyekhez egyenként ötven-hatvan iskola tartozhat az új állami intézményfenntartó rendszerben - tájékoztatta a Magyar Időket Bíró Gábor, aki a Nemzeti Pedagógus Kar delegáltja a Köznevelési Kerekasztal fenntartói munkacsoportjában.

Közoktatás Unyatyinszki György

Trükkös béremelésre készül a kormány?

Elolvasom

Bár a pedagógusok sztrájkbizottsága hosszú ideje tárgyal a kormánnyal az oktató és nevelő munkát segítő nem pedagógus végzettségű iskolai alkalmazottak béremeléséről - erre hajlik a kormány is -, de nem született végleges megállapodás. A kerekasztalt követően a kormány mégis bedobott egy béremelési tervet, amiről nem állapodtak meg a sztrájkolókkal.

Közoktatás Eduline

A diákság és a kormány találkozása a kerekasztalon

Elolvasom

A Nemzeti Ifjúsági Tanács kapott hideget-meleget a Köznevelési kerekasztalhoz való csatlakozáskor. A diákságot képviselő szervezet kínosan próbál ügyelni pártatlanságára, bár javaslataik közel állnak a tiltakozókéhoz, ezt mégis a kormány pályáján kívánják megtárgyalni.

1 2