szerző:
Eduline

Egyelőre hiába a tüntetések, az üzenetek és az ultimátum a kormány felé, szelektív a hallása a kormánynak a Civil Közoktatási Platform esetében.

Egyeztet-e a kormány a Civil Közoktatási Platform által nyilvánosságra hozott „ Kockás könyvről"?

tette fel írásban kérdését az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szabó Tímea ellenzéki országgyűlési képviselő. A Kockás könyv a Civil Közoktatási Platform által készített alternatív oktatáspolitikai javaslatcsomag, melynek kidolgozásában olyan szakemberek is részt vettek, mint Nahalka István, az ELTE oktatáskutatója.

A CKP december óta több alkalommal is felhívta a kormány és a közvélemény figyelmét a könyvben foglaltakra. Ennek részeként fogalmazták meg ultimátumukat, miszerint Balog Zoltán miniszter távozzon posztjáról, hozzanak létre új oktatási minisztériumot, valamint alkossanak új oktatási törvényt, ami figyelembe veszi a Kockás könyvben foglaltakat.

Rétvári Bence államtitkár Szabó Tündének címzett válaszában kifejtette, hogy a kormány számára minden vélemény fontos, azt viszont csak a Köznevelési kerekasztalon (KK) való részvétellel hallgatja meg a kormány. A CKP viszont kulcskérdésnek tekinti, hogy a KK-n ne vegyenek részt, ugyanis túlságosan kormánypártinak tekintik annak összetételét.

Átalakul, hivatalossá válik és nagyon állami lesz a köznevelési kerekasztal

A jövőben a kerekasztalon született döntéseket figyelembe veszi a kormány. Az új testület neve Köznevelés-statégiai Kerekasztal lesz, ahol már végleges a résztvevő szervezetek listája - tudta meg a Magyar Idők.