Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: így alakítják át a felsőoktatást, sztrájkolhatnak a tanárok

Elolvasom

Elfogadta a Felsőoktatási Kerekasztal az új felsőoktatási stratégiát, amely négy kategóriába osztaná az intézményeket, a gazdasági irányítást pedig a kancellárok kezébe adná. A szeptembertől bevezetett pedagógus-életpályamodell és a kötött munkaidő növekedése miatt sztrájkra készülnek az egyik pedagógus-szakszervezet. Megnéztük, hogyan pályázhattok a hátrányos helyzetű hallgatók számára kiírt Bursa Hungarica ösztöndíjra, és beszámoltunk a legjobb amerikai és európai egyetemek rangsoráról is. A hét hírei és cikkei.

Felsőoktatás Eduline

Több száz egyetemista vár hiába az ösztöndíjára

Elolvasom

Amint megérkezik a hiányzó összeg a Pest megyei önkormányzattól, azonnal továbbutalják a Bursa Hungarica ösztöndíjakat a folyósító felsőoktatási intézményeknek - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz (KIM) tartozó Wekerle Sándor Alapkezelő.

Felsőoktatás Eduline

Tízezreket érő egyetemi támogatások, amelyekre te is pályázhatsz

Elolvasom

Tanulmányi és köztársasági ösztöndíj, rendszeres és rendkívüli szociális támogatás, Bursa Hungarica: összegyűjtöttük, milyen támogatásokra és ösztöndíjakra pályázhatsz szociális helyzeted és kreditindexed alapján az egyetemi és főiskolai évek alatt. Aki minden tantárgyból ötös, szakmai folyóiratokban publikál, tudományos diákköri konferencián is részt vesz, sőt még nyelvvizsgája is van, havonta akár száz-szátövenezer forintot is bezsebelhet.

Közoktatás Edupress

Több hetes késéssel érkeznek meg a Bursa ösztöndíjak

Elolvasom

Hónapokat ugyan nem csúszott, de több hetes késéssel, csak április közepétől kezdték el utalni a felsőoktatási Bursa Hungarica ösztöndíjakat. Az oktatási tárca csütörtökön technikai okokkal magyarázta a késedelmet - adta hírül a Hvg.hu. A Bursa Hungarica ösztöndíjat 2000/2001-ben indította el az oktatási tárca a települési és megyei önkormányzatokkal együttműködve, elsősorban a szocálisan rászorulók számára.

1 2 3