Közoktatás Unyatyinszki György

Palkovics: Jobb lett volna, ha a tantárgy ki van dolgozva

Elolvasom

Ősztől a szakgimnáziumot megkezdők számára eljöhet a vendéghallgatói ingázás ideje, ha később más tárgyból szeretnének érettségit tenni- derül ki Palkovics László oktatási államtitkárral készült interjúból. Az összevont, új természettudományos tárgy kidolgozása a tanárok feladata lesz. Az államtitkár egyértelmű sikerekről beszélt az oktatás finanszírozása kapcsán, úgy véli, hogy a jövőbeli működésben sem lesz hiány. Az önkormányzatokkal közös rendszer felszámolása is tiszta viszonyokat teremt szerinte, így elégedetlenség esetén egyértelműen az állam ellen lehet tüntetni.

Közoktatás Eduline

Döntött a kormány: már 2012-ben átveszi az állam az iskolákat

Elolvasom

Elsöprő többséggel mondott igent a Fidesz-KDNP frakció Orbán Viktor miniszterelnöknek arra kérdésére, hogy újjá kell-e szervezni a közoktatást, és támogatta, hogy a következő tanévtől az önkormányzati óvodák kivételével állami fenntartásba kerüljenek az általános iskolák, a gimnáziumok és a szakközépiskolák - közölte Lázár János pénteken hajdúszoboszlói tájékoztatóján.

Közoktatás Eduline

„Tragikus helyzetet teremt a szakképzés átalakítása” – interjú Szüdi Jánossal

Elolvasom

„Több mint 200 milliárd forint hiányzik a pedagógusok központi bérfinanszírozásához. Ilyen esetben a kormány két dolgot tehet: vagy az önkormányzatoktól veszi el ezt az összeget, vagy több ezer tanárt bocsát el” – mondta az eduline-nak adott interjúban Szüdi János volt közoktatási szakállamtitkár, a Pedagógusok Szakszervezetének szakértője.

Közoktatás Eduline

Komoly kárt okozhat Hoffmann Rózsáék terve?

Elolvasom

"Az emberek legnagyobb részét általában is nehéz meggyőzni arról, hogy szabadságuk elvonása rontja az életminőségüket. Pont ennyire nehéz feladat minden rögződött és sokak által osztott oktatással kapcsolatos tévhittel szemben amellett érvelni, hogy az iskolai és fenntartói autonómiák felszámolása rontja az oktatás minőségét" - olvasható az OktpolCafé legfrissebb bejegyzésében.

1 2 3