Közoktatás Edupress

KatonaSuli - választható érettségi tárgy a katonai alapismeretek

Elolvasom

A katonai pálya presztízséről, a modernizált, önkéntes Magyar Honvédségről, annak feladatiról, kihívásairól és szerepéről a Magyar Köztársaságban, valamint a Katonai alapismeretek népszerűsítésére létrehozott KatonaSuli elnevezésű akkreditált program jelenéről és jövőjéről tartottak előadásokat a Honvédelmi Minisztérium meghívott előadói a Budai várban április 16-án, Budapesten.

Közoktatás Edupress

Lesz-e kötelező természettudományi érettségi?

Elolvasom

Míg 4200 természettudományi képzési hely indítását támogatná az állam a szeptemberben kezdődő tanévben, csupán 3395 jelentkezés érkezett ezekre a szakokra - írja a Magyar Nemzet, mely arról értesült, Hiller István oktatási miniszter nem teszi kötelezővé a reál érettségit. Az elhatározásra már februárban állásfoglalásban kérték a gazdasági élet szereplői a kormányt a kutatói szakemberhiány orvoslása érdekében.

Közoktatás Eduline

2011-től változások lesznek az érettségi pontszámításban

Elolvasom

Várhatóan jelentősen csökken 2011-től azoknak a választható érettségi tárgyaknak a száma, amelyekből a felsőoktatási felvételiknél pontokat szerezhetnek a diákok - közölte Bakonyi László. Az Oktatási Hivatal elnöke elmondta, hogy míg idén akár 191 tantárgyból választhattak a diákok, amelyekből pontot szerezhettek, ez a szám 30-35-re csökken majd, ha kormány jövő heti ülésén elfogadja a vonatkozó jogszabályt. További változás lesz várhatóan 2012-től, hogy az érettségi tárgyaknál a hozott pontoknál egy természettudományos tárgynak kell szerepelnie.

1
52 53 54 55 56 57 58