szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Más-más szabályok vonatkoznak azokra, akik a középiskolájukban írták meg az érettségi dolgozataikat, mint azokra, akik megyei/fővárosi kormányhivatalokban jelentkeztek vizsgára. Íme minden fontos infó a megtekintésről.

Holnaptól tekinthetik meg az érettségi dolgozatukat azok, akik megyei vagy fővárosi kormányhivatalokban adták le a jelentkezésüket a vizsgára. Erre összesen két nap áll rendelkezésükre, május 28-án és 29-én, azaz csütörtökön és pénteken lehet megnézni a kijavított feladatlapokat abban a kormányhivatalban, ahol a jelentkezést leadták – ad tájékoztatást a Felvi.hu.

De fontos, hogy ez csak azokra vonatkozik, akik kormányhivatalban adták le a jelentkezésüket, akik ezt a középiskolájukban tették meg, azoknak az iskola határozza meg a megtekintés idejét és helyét. A szabályzat szerint ennek részleteiről még az írásbeli vizsga megkezdése előtt tájékoztattak benneteket. A megtekintéskor lehetőségetek van fotót készíteni vagy fénymásolatot kérni a dolgozatotokról, de az utóbbi esetében kérhetik, hogy térítsétek meg a költségeket.

A megtekintésre összesen 8 órát kötelesek biztosítani nektek az iskolák, szóval általában egy napot jelölnek ki erre a célra. Ha valamilyen oknál fogva nem tudtok elmenni megnézni a dolgozataitokat, akkor írhattok meghatalmazást rokonnak vagy ismerősnek, aki szintén készíthet másolatot a vizsgákról. Ha viszont nem mentek el a megtekintésre, akkor az érettségi eredményeitekről az érettségi vizsgabizottság tájékoztató értekezletén kaptok majd tájékoztatást. 

Emelt szintű érettségi 45% alatt - mi történik, ha nem éritek el ezt a százalékot

Idén már mindenkinek, aki alap- vagy osztatlan képzésre jelentkezik kötelező legalább egy emelt szintű érettségit tennie. Mi történik, ha a választott szakotokon külön van kötelező az emelt szintű érettségi, de nem éritek el a 45%-ot? Ilyenkor is sikeres az érettségi? Most kiderül.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!