Felsőoktatás MTI

Megváltoznak a diákhitelek kamatai, jóval kevesebbet kell majd fizetni

Elolvasom

Rekord alacsonyra, 2,3 százalékra csökkent a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció kamata július 1-jétől az első félévi 3,35 százalékról, a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatlábát 3,45 százalékban határozták meg az eddigi 3,9 százalék helyett, de a hitelt felvevőket változatlanul fix 2 százalék terheli, az ezen felüli kamatrészt az állam állja kamattámogatás formájában.

Felsőoktatás eduline/mti

Félmilliárd forintot ad az Igazságügyi Minisztérium a jogi karoknak

Elolvasom

Ötszázmillió forintot biztosít az igazságügyi tárca a jogi karok támogatására, és ebből 225 millió jut arra, hogy egy ösztöndíjprogrammal felkeltsék a fiatalok érdeklődését a vidéki egyetemeken folyó jogászképzés iránt - nyilatkozta Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

A felsőoktatás rosszul jár, de a közszolgálati egyetem pluszpénzt kap

Elolvasom

Az idei 158 milliárd forint helyett jövőre már csak 123,5 milliárd forint állami támogatást kapnak az egyetemek és főiskolák – zárószavazás előtti módosító javaslattal ugyanis az eredetileg tervezett 23 milliárdos elvonást további 11 milliárd forintos mínusszal fejelték meg. De nem minden egyetemen és művelődési-oktatási intézményen spórol az állam: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek és a Lakiteleki Népfőiskolának például jó éve lesz.

1 2