Közoktatás Eduline

Így értékel Hoffmann Rózsa: az oktatási ötletekre ötöst, a kivitelezésre négyest, helyenként hármast adna

Elolvasom

A kormány oktatáspolitikai elképzeléseire, intézkedéseire "erős jelest, a kivitelezésre pedig jót, helyenként közepest adnék" - mondta Hoffmann Rózsa a Magyar Hírlapnak. A volt oktatási államtitkár szerint ő elsősorban szakemberként foglalkozott az oktatással, "mert ehhez értek igazán, a politikában lassan túlsúlyossá váló kommunikációs képességeim gyengébbek voltak".

Közoktatás Szabó Fruzsina

Kétszeres alapbér, pótlék az elmaradt térségekben dolgozóknak: ki mit ígér a pedagógusoknak?

Elolvasom

Vissza kell adni az iskolákat az önkormányzatoknak, a pedagógusbéreket pedig emelni kell - ebben a két kérdésben nagy egyetértés volt a Civitas Intézet pénteki oktatási konferenciáján, az ellenzéki pártok oktatáspolitikusai nagyjából hasonlóan látják az iskolák és az egyetemek ügyét. A Fidesz-KDNP oktatáspolitikusai nem vettek részt a kerekasztal-beszélgetésen.

Közoktatás Eduline

Inkább fizetnek, de menekítik a diákokat az állami iskolákból

Elolvasom

Az állami oktatás menekültjei – így hívják azokat a diákokat, akiket szüleik átvisznek egy alternatív iskolába. Nem mindannyian mások, hiperaktívak, csak a szülőknek elege lesz az állami iskolák elavult rendszereiből. De vannak olyan diákok is, akiket menekíteni kell az állami iskolából, mert pánikbetegséget, gyomorgörcsöt okoz nekik.

1 2