szerző:
Eduline

A szülők 65 százaléka kimenekítené gyermekét az állami iskolákból, ha lenne rá lehetősége - derül ki a Szülői Hang Közösség online szülői konzultációjából, amelyben több mint 11 ezren vettek részt.

©

„A válaszadók 92,3%-a szerint az elmúlt nyolc évben romlott az oktatás színvonala Magyarországon. Az állami intézményekből a szülők 65,3%-a kimenekítené a gyermekét, ha lenne rá lehetősége. Ez a fajta menekülési szándék általános, még a szülők által legjobbnak tartott intézményekből is a szülők több mint harmada elvinné gyermekét, ha tehetné” - írják közleményükben.

Az eredményekből kiderül, hogy a megkérdezett szülők 11,3 százaléka már meg is tette ezt, valamilyen formában kivette gyermekét az állami közoktatási rendszerből.

Hozzáteszik: az egyházi intézmények előnyben részesítését a válaszadó szülők 80,9 százaléka elutasítja. A továbbtanulási lehetőségekkel a szülők többsége elégedetlen, ugyanakkor a továbbtanulással kapcsolatban nagy a bizonytalanság is a szülőkben.

Szomorú eredmények: kizsigereli a diákokat, de semmi örömöt nem ad az iskola

Elégedetlenek a szülők a magyar oktatási rendszerrel, a Szülői Hang Közösség online konzultációján részt vevők zöme szerint a diákok tényleg túlterheltek, sem sportra, sem játékra nincs idejük az iskola miatt. A szülők 82,9 százaléka szerint a gyerekek annyira túlterheltek, hogy nem jut elegendő idejük a játékra, sportra, családi és szabadidős programra.