szerző:
Eduline

Nem minden nyelvvizsgán kell fordítási feladatot megoldanotok, és a nyelvtani tesztet is megúszhatjátok. Összegyűjtöttük, milyen feladatsort kaphattok a legnépszerűbb vizsgaközpontokban.

©

A legnépszerűbb nemzetközi és az egynyelvű vizsgákon nincsen külön nyelvtani teszt és közvetítés (fordítás) sem, de természetesen a többi vizsgarésznél így is pontozzák a nyelvhelyességet. Így az IELTS-en, a City & Guilds vizsgáján, az ECL-en, illetve a BME és a Euroexam egynyelvű vizsgáján nincs sem közvetítés, sem külön nyelvtani teszt. Ilyenkor négy részből áll a vizsga, az írásbelin az olvasott szöveg értésért és az íráskészséget, a szóbelin a hallott szöveg értését és a beszédkészséget tesztelik.

Kétnyelvű a Rigó utcai nyelvvizsga, de a BME vizsgaközpontjában, a Euroexamnél és a Corvinus nyelvvizsgáján is választhattok kétnyelvű vizsgát. A Rigó utcaiban alapfokon nincsen nyelvtani teszt, de van közvetítés, középszinttől pedig mindkettő. A BME kétnyelvű vizsgáján fordítási feladatokat és nyelvtani tesztet is meg kell oldanotok, a Euroexam kétnyelvű vizsgáján fordítás van, nyelvhelyességi feladatrész viszont nincs, a Corvinus egy- és kétnyelvű vizsgáin egyaránt van nyelvismereti teszt, a kétnyelvűn pedig fordítás is van, a TELC vizsgáján pedig nyelvtani teszt van, fordítás viszont nincs.

Melyik nyelvvizsgát válasszátok? Ezeket a bizonyítványokat fogadják el a felvételin.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!