Nyelvtanulás Eduline

Háttérbe szorítaná az iskolai angoloktatást az államtitkárság

Elolvasom

Visszafogná az angol nyelv oktatását Hoffmann Rózsa államtitkársága, amit az Origo birtokába került stratégiatervezet részben azzal indokol, hogy az angolt túl könnyű megtanulni. Van olyan vélemény is az államtitkárságon, hogy az angolt maguktól is könnyen elsajátíthatják a diákok az internetről és a videoklipekből, angoltanárok szerint azonban téves ez a feltételezés.

Nyelvtanulás Eduline

Újabb változások: megszüntetik az előkészítő osztályokat, kötelező lesz a nyelvvizsga

Elolvasom

Minden középiskolában legalább két idegen nyelvet kell tanítani, megszűnnek a nyelvi előkészítő osztályok, és csak középfokú nyelvvizsgával lehet főiskolára vagy egyetemre jelentkezni - a Magyar Hírlap szerint ezt tartalmazza az oktatási államtitkárság heteken belül a kormány elé kerülő új nyelvoktatási stratégiája.

Nyelvtanulás Eduline

Egy nyelvvizsga nélkül labdába sem rúghatnak az egyetemisták

Elolvasom

Idén is több ezer végzős egyetemista és főiskolás kénytelen nyelvvizsga és diploma nélkül állást keresni: a legtöbb magyarországi felsőoktatási intézmény harmad- és ötödéves hallgatóinak húsz-harminc százaléka még mindig nem tudja időben megszerezni a diplomához szükséges nyelvvizsgát. Hoffmann Rózsa azt reméli, megszűnik a probléma, ha már a felvételihez is kötelező lesz a C típusú bizonyítvány.

Nyelvtanulás Eduline

Kínai módszer az angoltanulásra?

Elolvasom

Egy-két idegen nyelv ismerete ma már alapkövetelmény – nem mindegy azonban, hogy a hagyományos nyelvtanulási módszereknél maradsz, vagy inkább az alternatív technikák közül választasz.

Nyelvtanulás Eduline

Így nem nehéz nyelvet tanulni

Elolvasom

Angolul Angliában, franciául Franciaországban, kínaiul Kínában: nyelvet tanulni mindig az adott országban a legkönnyebb. Erre az egyszerű állításra épült az egyik nagy nyelvi utaztató cég megbízásából készült kampány, érdemes megnézni a videókat, tényleg jók lettek.

Nyelvtanulás Eduline

Megszűnő nyelviskolák: van kiút?

Elolvasom

Ha a nyelvvizsgázók száma a statisztikák szerint nem is csökkent az elmúlt években, mégis egyfajta recessziót jelez a tény, hogy az utóbbi időszakban megcsappant a nyelviskolák száma. Pár éve a nyelvoktatással is foglalkozó vállalkozások számát nyolcszáz körülire becsülték, ma mintegy kétszáz-háromszáz működő képzőhely lehet.

1
70 71 72 73 74
77