szerző:
Eduline

Csütörtök óta lehet regisztrálni a diplomamentő programra, a tanfolyamok várhatóan április végétől indulnak majd. Hányan jelentkezhetnek? Milyen tanfolyamok közül lehet választani? Milyen nyelveket lehet majd tanulni?

Kik jelentkezhetnek a diplomamentő programra?

Olyan végzett hallgatók, akik sikeres államvizsgát tettek, a nyelvvizsga hiánya miatt azonban nem vehetik át az oklevelüket. További feltétel, hogy ne álljanak hallgatói jogviszonyban egyetlen felsőoktatási intézménnyel sem, és legyen alapfokú nyelvismeretük. De azok is jelentkezhetnek, akiknek csak a nyelvvizsga egyik része van meg.

Hányan kezdhetik meg a képzéseket?

A program hárommilliárd forintot költenek, ebből tízezren tanulhatnak nyelveket.

Mikortól lehet jelentkezni?

A nyelvtanfolyamokra március 13-tól április 4-ig lehet regisztrálni elektronikusan, de a regisztráció még nem minősül pályázatnak. A pályázati kiírások várhatóan április közepén jelennek meg, és azok is pályázhatnak, akik előzetesen nem regisztráltak. A képzések várhatóan csak április végén indulnak. Hogyan regisztrálhattok? Itt találjátok összefoglalónkat.

Mi kell a képzés megkezdéséhez?

Alapfokú nyelvtudás mindenképpen. Azt a képző dönti el, hogy a pályázó megfelel-e a képzés megkezdéséhez szükséges szintnek.

Milyen nyelveket lehet tanulni?

Az eredeti tervekhez képest kibővítették a válaszható nyelvek körét, így nemcsak angol- és német-, hanem franciakurzusokat is tartanak majd. De az előzetesen regisztrálók megjelölhetnek más nyelveket is, ez egyelőre annak felmérését szolgálja, hogy milyen nyelvismerete van a jelentkezőknek, és ha később lesz még forrás, akkor ezeket a nyelveket is bevonják a programba.

Milyen intenzitásúak lesznek a tanfolyamok?

Indítanak 120, 180 és 240 órás tanfolyamokat is.

Hol tartják majd a képzéseket?

Minden megyében, összesen 73 helyszínen szeretnék elindítani a képzéseket, a jelentkezők választhatják ki a nekik megfelelő időpontot és intenzitást.

Meddig kell megszerezni a nyelvvizsgát?

A programot 2015. december 31-ig meghosszabbították, vagyis eddig kell nyelvvizsgát szerezniük a résztvevőknek.

A diplomamentő programról cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!