Nyelvtanulás Eduline

Ingyenes próbanyelvvizsgákat tartanak a nyelviskolák

Elolvasom

Első alkalommal rendezi meg ma a Nyelvtudás napját a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, a rendezvénnyel az idegennyelv-ismeret és a nyelvtanulás fontosságára kívánják felhívni a szervezők a figyelmet. Ezen a napon országszerte 26 nyelviskola várja programokkal az érdeklődőket.

Nyelvtanulás Eduline

Ki tanította angolra Horthy Miklóst?

Elolvasom

Mind a Horthy-, mind a magyar közönségnek szánt James Joyce-életrajzokban rendre feltűnik a legenda, miszerint az akkor még ismeretlen ír szerző angolra tanította a későbbi magyar kormányzót. Bizonyítékok azonban nincsenek - olvasható az Urbanlegends.hu blogon.

Nyelvtanulás Eduline

Orosz rulettet játszik Hoffmann Rózsa a nyelvoktatással?

Elolvasom

Nyelvoktatási stratégián dolgozik az oktatási államtitkárság – egyelőre csak ebben lehetnek biztosak a nyelviskolák és nyelvvizsgaközpontok vezetői, valamint a nyelvtanárok. Az államtitkárság eddig szinte az összes kiszivárgott információt cáfolta, egy dolog kivételével: a középiskolásoknak két idegen nyelvet kell majd tanulniuk, nyelvvizsga nélkül pedig senki nem felvételizhet egyetemre vagy főiskolára.

Nyelvtanulás Eduline

Nyelvparádé a Millenárison a hétvégén

Elolvasom

Több mint száz kiállító várja az idei Nyelvparádén, a fővárosi Millenárison péntektől vasárnapig azokat, akik számára fontos, hogy idegen nyelveken beszéljenek és a nyelvtudásukat itthon vagy külföldön szeretnék kamatoztatni.

Nyelvtanulás Eduline

Hoffmann Rózsa korrepetációra szorul, a kormány angolul beszél

Elolvasom

Míg az oktatási államtitkárság szeretné elérni, hogy az angol mellett – vagy inkább helyett – minél többen tanuljanak más idegen nyelveket, a kormánytagok többsége csak angolul tud. Az új nyelvstratégia kialakításáért felelős Hoffmann Rózsa azon kevesek közé tartozik, aki nem szerzett angol nyelvvizsgát - írja a hvg.hu.

Nyelvtanulás Eduline

Nagy változások várnak a nyelvvizsgázókra: egységesítené a teszteket a Nefmi

Elolvasom

Véget vetne az oktatási államtitkárság annak, hogy a legkülönbözőbb tesztekkel mérjék a nyelvvizsgázók tudását a vizsgaközpontok. Az Origo birtokába került, nem végleges stratégiatervezet szerint a kormány létrehozna egy "szuperközpontot", amely majd kidolgozza a nyelvvizsgákon használható feladatokat, frissíti a teszteket, és ellenőrzi a vizsgaközpontokat.

Nyelvtanulás Eduline

Hoffmann Rózsa megint elnézett valami fontosat?

Elolvasom

"Igen, igaza van Hoffmann Rózsáéknak, valóban sokkal könnyebb angolul tanulni például a német után, és lehet, hogy szerepet játszott ez is abban, hogy ezúttal igazi örömmel vetettem bele magam a nyelvtanulásba, hogy két évvel később már eredetiben olvashassam Oscar Wilde-tól Az önző óriást" - olvasható az Egyenlítő blogon.

Nyelvtanulás Eduline

Miért nem szereti az angol nyelvet Hoffmann Rózsa?

Elolvasom

Bizonyos szempontból talán mégis jobban járnánk, ha a nyelvoktatási stratégia mögött Hoffmann Rózsa kifinomult ízlését láthatnánk, így ugyanis lenne értelme az egésznek. Jelen változatában ugyanis ez a stratégia épp a legfontosabb alapelvről feledkezik el, amely szerint az idegen nyelv ismerete épp olyan alapeszköz, mint az olvasás, írás, avagy számolás: nélküle nem tudunk létezni, vagy legalábbis sikeresnek lenni a modern világban - írja a Hírszerző.

1
69 70 71 72 73
77