szerző:
Eduline

Külföldi nyaralásra készültök, vagy Erasmusszal mentek külföldre? Érdemes kipróbálnotok a Word Lens nevű fordítóappot, amely felismeri az idegen nyelvű szöveget, és azonnal le is fordítja a megjelölt nyelvre. Az alkalmazást a Google nemrég vásárolta meg, első lépésként pedig korlátozott ideig ingyenessé tette.

A fordításhoz internetkapcsolatra sem lesz szükségetek. Az app különlegessége, hogy a szavak fordítását eredeti háttérrel mutatja meg. Ha éppen külföldön jártok, és egy plakáton szereplő feliratot fordítanátok le, nincs más dolgotok, mint beállítani a "kiindulási nyelvet" és a "célnyelvet", odatartani a telefonotok kameráját a plakátra, a képernyőn pedig megjelenik a szöveg lefordítva.

Az applikációt iPhone-ra, iPod Touchra és iPadre, illetve androidos telefonra is le lehet tölteni. A program első verzióját még 2010-ben készítették el, de akkor még csak spanyolról angolra, illetve angolról spanyolra lehetett vele fordítani.

2011-ben megjelent az angol-francia, illetve a francia-angol verzió, amelyet 2012-ben az olasszal, a némettel és a portugállal, az idén pedig az orosszal egészítettek ki. Az app a kézírást nem ismeri fel.

A fejlesztők azonban figyelmeztetnek, hogy az applikációt elsősorban turistáknak ajánlják, így a fordítások nem 100 százalékosan pontosak. Az appot androidos készülékre innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le ingyen. A legjobb ingyenes nyelvtanulási lehetőségekről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!