szerző:
Eduline

Online angol-, német- és franciakurzusokat már ajánlottunk, most jöjjön a kínai és a japán nyelv. Íme néhány ingyenes lehetőség, amelyek segítségével ingyen bővíthetitek nyelvtudásotokat.

©

Otthonról, kényelmesen vehettek kínai nyelvleckéket a BBC oldalán, ahol többek közt a kínai nyelvtannal és ábécével is megismerkedhettek, illetve szószedeteket, videó- és hanganyagokat és teszteket is találhattok. Persze nem árt, ha korábban valamilyen formában már találkoztatok a kínai nyelvvel, erre pedig remek alkalom lehet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének nyelvtanfolyama is, ahol az első alkalommal ingyen ismerkedhettek a nyelvvel.  

A BBC-nek egyébként egy hasonló elveken alapuló, japán nyelvtanulást segítő oldala is működik, de ezen az oldalon például az írásjelekkel és a hozzájuk tartozó hangokkal is megismerkedhettek, valamint azt is megtudhatjátok, mi a nevetek japán megfelelője.

Anyanyelvi "oktatók" segítenek a nyelvtanulásban a My Language Exchange és a Mixxer oldalán, ahol Skype-on keresztül vehettek ingyen nyelvórákat. Cserébe magyarul kell tanítanotok a vállalkozó kedvű kínai vagy japán partnert. A legnépszerűbb ingyenes nyelvtanulási lehetőségekről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!