szerző:
Eduline

A hangszercsere-programban 2018-ban 2,5 milliárd forintot fordítanak arra, hogy az iskolákban olyan hangszereket tudjanak beszerezni, amelyek javítják a zenei képzés minőségét. Erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszélt hétfőn a Zeneakadémián egy szakmai konferencián.

©

Szeretnénk, ha jövőre folytatódna a program, hogy valóban minőségi javulást tudjunk elérni az iskolai hangszerállományban. A zenei nevelés javítja a személyiség harmonikus fejlődését, a terhelhetőséget, fejleszti az esztétikai, művészeti tudatosságot és a kifejezőkészséget" - mondta Balog Zoltán Az eszközellátottság jelentősége a művészetoktatási intézményekben című rendezvényen.

Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős helyettes államtitkára kiemelte: idén az alapfokú művészeti iskolák 50 százalékának egy-egy pianínót biztosítanak, a zeneművészeti szakgimnáziumok fele zongorát kap, minden második általános iskola és a zeneművészeti szakgimnázium pedig elektromos zongorához jut.

Hárommilliárd forintot költ iskolai hangszerekre a kormány

Hárommilliárd forintot szán a kormány a magyar iskolák hangszerállományának megújítására - írja szerdai számában a Magyar Idők. A lap felidézi, hogy a kormányzat támogatásáról Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere számolt be a mindennapos éneklésről rendezett szeptemberi konferencián Budapesten. A tárcavezető akkor elmondta, hogy csaknem hatvan új iskolai kórus alakulhat meg a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) pályázati támogatásával.