szerző:
Eduline

Elbocsátottak egy 26 éves orosz általános iskolai tanárnőt az omszki 7-es számú általános iskolából. Az indok az volt, hogy a tanár fürdőruhás képeket posztolt magáról az Instagramon.

©

Kirúgása óta már több mint háromezren osztottak meg magukról fürdőruhás képeket, tiltakozván a döntés ellen. Volt, aki szerint az omszki iskola döntése "felháborító példája a képmutatásnak, a hülyeségnek és az idiotizmusnak" - írja 444.hu, hozzátéve: "ugyan tanárok vagyunk, de emberek is, vagyis jogunkban áll másként kinézni az iskolán kívül és a közösségi médiában" - egy másik tanárnő, Julija Makarova írta.

A tiltakozás hatására mindenesetre az omszki régió kormányzata meghátrálni látszik. "Viktoria Popova jövőbeni munkavállalásának kérdése eldőlt, választhat, hogy ebben az iskolában tanít, vagy egy másikban" - jelentették.

Kásler Miklós szerint az oktatás sincs olyan rossz állapotban, mint amilyen szintű és súlyú kritikákat kap

Az emberi erőforrások minisztere szerint az egészségügy és az oktatás távolról sincs olyan rossz állapotban, mint amilyen szintű és súlyú kritikákat kapnak. Kásler Miklós úgy látja, "más országokban is a bírálatok kereszttüzében áll az egészségügy és az oktatás, nincs olyan hely a világon, ahol zavartalanul működnének ezek a területek".