szerző:
MTI

A köznevelési államtitkárság azt kérte a pedagógus monitoring bizottságtól, hogy segítse a félreértésekből adódó...

©

A köznevelési államtitkárság azt kérte a pedagógus monitoring bizottságtól, hogy segítse a félreértésekből adódó esetleges problémák hatékony és gyors megoldását az új munkarend és előmeneteli rendszer bevezetését követően  - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken közleményben az MTI-t. A szeptember 1-jén bevezetett pedagógus-életpályamodellről itt olvashattok részletesen, a témával kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

A bizottság pénteken a köznevelési államtitkárság kezdeményezésére tartott ülést. A testület tagjai a minisztériummal januárban megállapodást aláíró Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezete, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a hozzájuk csatlakozó Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Munkástanácsok Pedagógus Ágazata.

Az Emmi közleményében azt írták: a tárca rendkívül fontosnak tartja az igazgatók, a tankerületi igazgatók és az érdekvédelmi szervezetek együttműködését, hogy az iskolai feladatok elosztása a tantestületeken belül kiegyenlített és igazságos legyen, és a gyermekek, a családok érdekeit, az ország felemelkedését szolgálja.

Az államtitkárság a jövőben is együttműködik az ágazat öt szakszervezetével a megújult köznevelési rendszer sikeres működéséért - írták. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete elégedetlen a pedagógus-életpályamodellel és a köznevelési törvénnyel: közleményüket itt olvashatjátok.