szerző:
Eduline

"Először igenis szakmát kell tanulni, hiszen ma már az összes szakma keresett. Ha valaki tehetséges, akkor később lépjen tovább” – ezt válaszolta Parragh László, amikor a HVG azt kérdezte tőle, még mindig úgy gondolja-e, hogy egy szakma többet ér, mint egy diploma.

©

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a HVG Portré rovatának azt azért elárulta, hogy előbb járt egyetemre, mint hogy megalapította volt első, csempekereskedő vállalkozását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Parragh László az idei Szakma sztár versenyen azt mondta, bár a szabályozás elindult, a tételes végrehajtás még hiányzik ahhoz, hogy a szakmunkások könnyebben juthassanak be a felsőoktatásba. Példaként említette, hogy a jelentős autóipari cégek vezetőinek nagy része szakmunkásként kezdte.

Újabb Parragh-terv: a szakmunkások könnyebben juthatnának be a felsőoktatásba

Bár a szabályozás elindult, a tételes végrehajtás még hiányzik ahhoz, hogy a szakmunkások könnyebben juthassanak be a felsőoktatásba - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, A XI. Szakma sztár fesztivál, a Szakma kiváló tanulója verseny, az Országos szakmai tanulmányi verseny és az V.