szerző:
Eduline

Palkovics László a Magyarul Balóval című műsor vendége volt az RTL Klubon. Az államtitkár beszélt a Klik átalakításáról is.

©

Azt mondta, a Klik utódja csak fenntartói és munkáltatói feladatokat lát majd el, minden más – például a tanárok felmentésének a kezdeményezése – az iskolaigazgatókhoz kerül.

Az államtitkár tagadta azt a tegnapi sajtóértesülést, mely szerint a Klik utódja alá a felsőoktatási intézményeket is besorolnák.

Palkovics szerint nem volt jelentős a szerda reggeli tiltakozó akció, mert abban csak 200 iskola vett részt. Valójában ugyanakkor 200 intézmény jelezte előre a részvételét, ám mi is találtunk olyan sulit, ahol ennek hiányában is tiltakoztak.

Palkovics a CKP 12 pontját diktátumnak nevezte, amiről így nem lehet tárgyalni, de egyébként sem ülne le a CKP vezetőivel, mert azt mondták róla a március 15-i tüntetésen, hogy nem kompetens.

Arra a kérdésre, hogy igaz-e a hír, miszerint a kormány egy önálló oktatási tárcán gondolkodik, azt felelte, az EMMI jól működik, ezért nincs se szükség se szándék az új minisztériumra.

A beszélgetés regisztráció után itt nézhető meg.