szerző:
Eduline

Szűcs Tamást választotta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ügyvezető elnökévé a szakszervezet országos választmánya.

Mendrey Lászlót Szűcs Tamás váltja az elnöki poszton
©

A PDSZ közleményében azt írja, az április 14-én megtartott rendkívüli tisztújító kongresszusa döntött Mendrey László elnöki tisztségből való visszahívásáról, valamint az Országos Választmány visszahívásáról is.

"Korábban a PDSZ Felügyelő Bizottsága már lemondott. Ez önmagában is indokolta a rendkívüli kongresszus összehívását. A kongresszus napján az újonnan megválasztott Országos Választmány – elfogadva a kongresszus javaslatát – Szűcs Tamást választotta a PDSZ Alapszabálya szerint, a következő tisztújításig, egy évre a PDSZ ügyvezető
elnökének" - írják.

Elkerülhetetlen: rendkívüli tisztújítás lesz a PDSZ-ben

Rendkívüli tisztújító kongresszust hív össze a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). "A PDSZ Országos Választmánya 2018. február 9-én tartott ülésén megállapította, hogy a rendkívüli tisztújító kongresszus összehívása elkerülhetetlen. Az Országos Választmány a kialakult helyzetre tekintettel napirendre javasolja venni a szavazást valamennyi országos tisztséggel kapcsolatban (felügyelő bizottság, országos választmány, elnök).Konszenzus volt abban, hogy a zavartalan működés helyreállítása érdekében a tisztújítást a szervezet éves költségvetésének elfogadása előtt kell lebonyolítani" - közölte a PDSZ Facebook-oldalán.