szerző:
Eduline

Kínában táborokba küldhetik a szülők gyereküket, ha internetfüggőséggel diagnosztizálják. Bizony, az ázsiai országban évek óta betegségként ismerik el, ha valaki sok időt tölt a gép előtt. Iskola és pszichológus helyett azonban katonai kiképzés és testi fenyítés jut a függőnek bélyegzett gyerekeknek.

A táborról az AJ+ videóját érdemes megnézni, nyilatkozik benne például egy srác arról, hogy amikor bekerülnek, folyton csak azon jár az eszük, hogyan juthatnának ki. Lehet, hogy leszoknak a netezésről ezek a gyerekek, de hogy sokuk súlyos pszichés problémákkal gazdagodik, az biztos.

A szülők kétségbeesése persze érthető, a Telegraph év elején egy ilyen táborban járt, és beszélt néhányukkal. Egy szülő például elmondta, azért adják be a gyereküket, mert már napi 20 órát töltött online.

Sok szakember Kínában is ellenzi a táborok létét, szerintük kínzás, ami azokban történik, nem ez a jó módszer a probléma kezelésére. A kínzás talán tényleg jó szó, a napirend egy katonai kiképzéshez hasonlít, hiba esetén pedig komoly büntetésre számíthatnak a bentlakók.

2009-ben pedig egy 15 éves gyerek halt bele a "kiképzésbe". Deng Shenshan egy napja volt a táborban, amikor annyira megverte az egyik felügyelő, hogy nem sokkal később meghalt. Időről-időre kerülnek napvilágra brutális verésekről, kínzásokról szóló hírek, és egyes információk szerint nem csak Deng halt bele a testi fenyítésekbe.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!